Gele wortel met paprika en kruiden uit de oven

Snel naar recept Recept afdrukken
0 Toevoegen aan favorieten
pinit

Gele wortel met paprika en kruiden uit de oven

Als ik niet veel tijd heb maar toch gezond wil eten, dan is dit een makkelijk en gezond groentegerecht. Heerlijk om te eten met bijvoorbeeld basmati rijst en een stukje vlees of natuurlijk iets vegetarisch.

Zet recept vast
0 Toevoegen aan favorieten
Voorbereidingstijd 15 min Kooktijd 25 min Totale tijd 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktemperatuur: 200  °C Opdieningen: 2 Dieet:

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Snijd 300 gram gele of gekleurde wortel in schijfjes en snijd de paprika in reepjes van circa 1 cm breed. Pel een rode ui en snijd deze in kleine stukjes.

  3. Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit de rode ui ongeveer 1 minuut mee.

  4. Voeg de gesneden groenten toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

  5. Pak een kommetje en voeg hierin 1 theelepel korianderzaad, 1 theelepel korianderpoeder, 2 theelepels komijnzaad, 2 theelepels venkelzaad en 0,5-1,5 theelepels chilivlokken. Roer alle kruiden goed door elkaar.

  6. Voeg de kruidenmix toe aan de pan met de groenten. Meng alles goed door elkaar en bak nog ongeveer 1 minuut mee.

  7. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Doe de groenten en kruiden uit de pan in de ovenschaal. Voeg nog 2 eetlepels olijfolie toe aan de ovenschaal en meng alles nog een keer goed door elkaar.

  8. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak alles goed gaar gedurende ongeveer 25 minuten.

  9. Serveer de geroosterde groenten warm als bijgerecht of als hoofdgerecht. Eet smakelijk!

Keywords: groentes, ovenschotel, vegetarisch